Bolest kloubů

Dobrý den, níže jsem zkopíroval Vaší odpověď na můj minulý dotaz, na který bych chtěl navázat. K Imunologovi jsem objednán na 28.5., navíc jsem konzultoval problém s Homeopatičkou a začal jsem brát homeopatika, ale nevím jak dál. Kolena začala bolet až nesnesitelně a je to hodně nepříjemné, až to dráždí moje nervy. Zejména v klidu bolí, při pohybu je to OK. Ibalgin jsem bral týden, malinko se to zlepšilo, ale bolest kloubů kolen zůstala. Nevím jak dál pokračovat, jestli ještě než půjdu k Imunologovi někoho navštívit a nebo vydržet. A nebo existuje nějaký vhodný lék, které by léčil přímo zánět v kloubech? Pokud ta bolest tedy pochází od zánětu. Kvůli této bolesti začínám být bezradný. Děkuji za odpověď. Dobrý den, jen jsem chtěl doplnit můj dotaz a Vaši odpověď. Moje ASLO a CRP bylo již loni v září taky zvýšené a to mělo hodnoty ASLO 605, CRP 17,6. Takže cca po půl roce je to podobné. Ještě by mne zajímalo, jestli neublížím svému tělu, když budu s těmito hodnotami sportovat, konrétně mám jet na celý víkend na běžky. Samozřejmě sport rekreační. Děkuji za odpověď Dobrý den, mám dlouhodobější problémy. Dnes jsem si vyzvedl výsledky se zvýšeným ASLO 535 a CRP 20,6. Momentálně cca 1 měsící zpět mne více začali bolet kolena a slabá bolest v krku, která mne již provází cca 1,5 roku. Počátkem bylo přeléčení dvou angín před cca 1,5 rokem, pokračovalo neustálé škrábání v krku, tvoření hlenu v krku, bral jsem několikrát Luviac, pil Kombuchu a nic nepomohlo. V září loňského roku jsem začal pít Zelený Ječmen a jíst Chlorellu, začalo to vypadat, že postupně všechny problémy zmizí.Teď jsem měl leden, únor hodně práce a potíže se začali hodně vracet a do toho znovu přišla větší únava, bolest kolen atd. Na ORL mi cca v září doporučili, že pokud bude trvat zvýšené ASLO, že mi vytrhnou krční mandle, následně mi Imunolog ovšem řekl, že je to zbytečné a nemá to smysl. Radši bych to vyléčil opravdu jinak, ale opravdu cca posledncíh 14 dní je bolest kolen silnější a obtěžující a škrábání a pobolívání v krku se také zhoršilo. Nešlo by to např. zkusit přeléčit antibiotikami? Objednání k Imunologovi je otázka cca 2měsíců do návštěvy a nevím co dělat a jak se hlavně zbavit potíží. Děkuji za odpověď Odpověď odborníka: Dobrý den, pouze kvůli zvýšené hodnotě ASLO bych odstranění mandlí neprováděla. Určitě bych odběr zopakovala cca po 3-4 týdnech, aby se zachytila dynamika změn. Pokračovala bych v užívání chlorelly , zeleného ječmene. Udělala bych výtěry z krku, při pozitivním nálezu přeléčila antibiotiky. Zkusila bych na týden nasadit Ibalgin 400mg 2x denně. Vyčkala bych kontroly imunologia, dle laboraotrních výsledků bych zkusila imunomodulační léčbu. Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zvysene-aslo-a-crp-43678 Odpověď odborníka: Dobrý den, pokud se již cítíte dobře, to znamená nemáte teplotu, bolesti kloubů, tak by výlet na běžkách neměl vadit. CRP bylo jen mírně zvýšené, hodnota se mění během 48 hodin, takže aktuálně může být hodnota již v normě. Kvůli zvýšené hodnotě ASLO bych sporotvní aktivitu neomezovala. Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zvysene-aslo-a-crp-43805

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se bolest kolen stále zhoršuje , doporučovala bych kontaktovat praktického lékaře, který rozhodne zda-li je vhodné akutní ošetření např. na ortopedii, nebo revmatologii. Imunologické vyšetření, které máte naplánované na květen, nemusí zcela Vaše problémy vyřešit, budou se dělat laboratorní odběry a pokud by byl pozitivní nález autoprotilátek , podezření na systémové autoimunitní onemocnění, tak by následovalo vyšetření na revmatolgogii.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: