Bolest kloubů

Stává se mi, že mě občas bolí klouby. Většinou z námahy. Častěji mě ale bolí prsty u nohou. Boty mám dobré, ale doma chodím bosá. Teďka jsem při pečení cukroví déle stála a druhý den jsem měla prsty trochu oteklé a při chůzi mě boleli. Mám šedivé zaměstnání, ale aktivně cvičím. Min týden, bolel i kloub na prsteníčku. Je to jen z námahy nebo se jedná o závažnější problém. Děkuji

Odpověď odborníka:

Mohou se objevovat první příznaky artrozy kolena. Tak se bolest přenáší až dolů do bérce. Zvýšený stoj má ale dopad i na bederní pateř, která se může vystřelující bolestí z přetížení při degeneratiovních změnách pateře projevovat. Nejvhodněji je vyšetření v ortopedické ambulanci, posouzení cévní výživy končetiny, stavu kloubů a jejich hybnost. Určitě bude pro vás užitečné po celodenní námaze poloha na zádech a provést relaxační cvičení, které buď znáte nebo naleznete na internetu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na zácpu a průjem mívají vedlejší účinky. Vybírejte opatrně!
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Články: Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Infarkt je pro mnoho lidí...
Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Články: Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Trpíte hemoroidy? Ještě než...
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: