Bolest kloubů a kostí

Vážený pane doktore, píši Vám o radu ohledně stavu mého muže(33let). Zhruba tři měsíce ho trápí bolesti holenních kostí, remenních kloubů a zápěstí(na stupnici 1-10 označí 8). Jsem zdravotní sestra, takže nás napadl návrat lymeské boreliozy, kterou prodělal v listopadu 2009. První výsledek byl pozitivní, tak byl nasazen Deoxymykoin 100mg po 12hod. po dobu 25 dní. Při druhém odběru, který byl odeslán do jiné lab. byl výsledek neg. Ani přes léčbu ATB bolesti neustaly a momentálně čekáme na konzultaci revmatologa, kam jdeme 9.5.K ATB manžel užíval i Nimesil sáčky, ale bez větší úlevy. Proto Vás žádáme o názor. Mnohokrát děkuji, Michaela Kopičková.

Odpověď odborníka:

U borreliosy záleží na anamnese, průběhu choroby a titru protilátek. Populace má i při neproběhlé chorobě určitý titr protilátek. Stupnice bolesti, kterou uvádíte je u vás vysoko a zřejmě by bylo velmi vhodné vyšetření a léčba hospitalisací. a to nejen diagnosticky, ale i léčba diagnostikované choroby a léčbou bolesti. Bez podrobného klinického vyšetření, velmi podrobné laboratoře se blíže nelze vyjádřit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: