Bolest kloubu a šlach

Dobrý den od úspěšně vyléčene střevní chřipky mám problém s vazivem 5 let jsem chodil do posilovny a poslední měsíc me trošku bolel loket jenže po nemoci me začala bolet ruka palec zápěstí a pod levým kolenem byla to taková bolest ze jsem musel k doktorovi jenže jsem v zahraničí a pan doktor mi řekl ze mi dá prášky na bolest a ze to mám ledovat přišlo mi divné ze me takhle odbyl jelikož jsem měl v ruce vyšší teplotu než v tele už lezim doma15 dni stále me boli loket ruka je o neco malinko lepší ale začal mi bolet kotník mám ho nafoukly jak kdyby to byl výron ale nikde jsem nechodil a nevyvrkl jsem si ho a dnes přes noc začalo bolet i koleno už nevim co mám dělat nemůžu na ruku ani na nohu prosím o pomoc

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že se střevní infekcí aktivizovala dosud skrytá revmatoidní artritida. Stav vyžaduje vyšetření revmatologa nebo internisty nebo alespoň ortopeda a s užitím potřebných léků. S odeznění stavu po infekci by se ale přesto stav reakce kloubní výstelky, o což se jedná, měl zlepšovat. Omezení tělesné námahy, nepřetěžování kloubů, chladné obklady na klouby a vhodná medikace nesteroidní antirevmatikem typu Ibuprofenu na krátkou dobu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: