Bolest kloubů, bolest hlavy, pocení, padání řas...

Paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o názor. Již přes rok se léčím s hypofunkcí ŠŽ. Bolí mě hlava, potím se v obličeji, ale moje hodnoty se po roce léčeni skoro nijak nezlepsily (subjektivně). TSH mám sice 2,45 ale Anti-thyreoglobulin mám 798,8 (před rokem 891,0 při zahájení léčby) a k tomu mám stále vysoký Anti-TPO > 600.0. Jsem laik, ale rozhodla jsem se zvýšit si dávku z Euthyroxu 75-přidala jsem si 1/4=cca 93. Hodnota Anti-thyreoglobilinu se KONEČNĚ pohnula z těch 798,8 na 436. Pokračuji tedy v dávkování, ale začaly me neskutečně bolet OBĚ KOLENA(při sedaní a vstávají)! Mám sice nadvahu (168/81), ale domnívám se, zdali dávka tělu takto nezačla ubližovat? Na testy se chystám ke konci června. Měla byste pro mne nějakou radu, prosím? :-) Děkuji, Petra

Odpověď odborníka:

Bolesti kloubů s potenciálním předávkováním nejspíš souviset nebudou, každopádně ale nemohu nabádat k samovolným úpravám medikace. Výše protilátek antiTg a antiTPO slouží jenom k diagnóze nemoci, nikoliv na monitoraci její léčby - řídíme se hlavně obtížemi pacienta a hladinami hormonů v krvi.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: