Bolest kloubů po angíně

Dobrý den! Prodělal jsem angínu, bral jsem V-pen 750, při nemoci mě začala bolet kyčle. Po dobrání atb mě večer začala bolet ramena a ráno jsem již nemohl zvednout ruce, po jednom dni toto přestalo a začala kyčle, pak předloktí, zase ramena a tak dokola. Šel jsem tedy k OL, kde mě v krvi bylo zjištěno zvýšené CRP a bílkovina v moči (hodnoty nevím). Nasadili mě DUOMOX 1000. Teplotu nemám. Stále mě bolí klouby a OL jsem ujišťován, že toto je normální jev. Výtěry z krku negativní. Podotýkám, že bolest kloubů je velmi silná, ale bez otoků a vyrážek. Děkuji za odpověď k otázce bolesti kloubů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest kloubů provází řadu onemocnění. Bolest ve více kloubech spolu se zvýšeným CRP a bílkovinou v moči může ukazovat jak na infekci (kde by bolest v kloubech byla sekundární obtíží), tak třeba na revmatologické onemocnění, ale sázím spíš na tu infekci.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x