Bolest kolen

Dobrý den, jsem žena, 50 let. Již třetí rok užívám Cipralex 1x denně na úzkost. Od roku 2008 mě občas bolí při chůzi po rovině kolena a téměř stále při chůzi po schodech. Letos jsem se odhodlala jít k praktickému lékaři, protože kolena bolela i při chůzi po rovině. Lékař mě odeslal na RTG kolen a na krev, aby se zjistilo, zda se nejedná o revma. Také mně předepsal léky. Na RTG ani v krvi prý nejsou žádné nálezy. Po lécích mě bolesti přešly alespoň když jdu po rovině. Při chůzi po schodech mě kolena bolí a když náhodou nebolí, tak v nich zase cítím strašnou slabost. Praktický lékař mi řekl, abych si občas koupila léky, které mi předepsal, protože jsou volně prodejné a to je vše. Připadám si jako simulant, ale já si opravdu nevymýšlím. Je možné, že by mě kolena bolela následkem stálých úzkostných stavů nebo snad od křečových žil, které mám velké hlavně na levé noze? Prosím Vás o Váš názor a odpověď na uvedenou e-mailovou adresu janhela@centrum.cz. Předem moc děkuji. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné to je, ale navštívila bych ordinaci ortopeda na pdorobnější vyšetření. Určitě ale svým kolenům můžete prospět konzumací tzv.chondroprotektiv, léky na zlepšení stavu chrupavky, které vám asi doporučoval i obvodní pan doktor. Informujte se na ně v lékárně. U ortopeda se vám dostane spec.vyšetření, kolena mohou bolet i když nic není na rtg, např. když je nemocná chrupavka nebo úpony...prostě chce to specialistu. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: