Bolest kolen

  • Dotaz od: Ing. Zdeněk
  • Publikováno: 24.10.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, bez jakýchkoliv předchozích příznaků mne asi před dvěma měsíci při probuzení ochromila prudká bolest vnitřní strany levého kolena při pohybu, zejména při byť i nepatrné rotaci nohy. Bez otoku, bez zvýšení teploty kolena ani žádná změna barvy kůže. Bolestivé také při stlačení vnitřní strany dole palcem ruky. Několik dní jsem mohl chodit pouze s pomocí francouzských holí. Po několika dnech klidu částečně bolest ustoupila, načež zvolna asi po měsíci nastal úplně stejný problém i s pravým kolenem. Nyní obě kolena na vnitřních stranách v klidu téměř bez bolesti, bolest se vrací při chůzi už asi po třech km, při změně ze sedu do stoje ap. Před tím jsem pravidelně (téměř denně) v přírodě ušel v průměru 8 km bez potíží. Kvůli diagnoze fibrilace síní užívám pravidelně léky antiarytmika a Warfarin. Právě kvůli kardiovaskulárním potížím pohyb potřebuji "jako lék", prosím poraďte, co s tím.

Odpověď odborníka:

Vyšetření kolenních kloubů lékařem ortopedem a rtg snímek případně i další zobrazovací metody budou na místě. Bude se asi jednat o zhoršení patrně existující artrozy kolenních kloubů, která bude vyžadovat léčebné řešení. Nemusí to být ihned operace, ale dle stavu potřebná léčba, třeba i lázeňská.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x