Bolest kolena

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Hrála jsem na parketách a podjela mi bota, prošlapla jsem si koleno. To pak trochu bolelo, ale nic závažného, hodinu jsem dohrala. Druhý den mě bolelo jen v úplném natažení. Cca 14 dní na to, mi při kleku do toho kolene chytla křeč, která přešla v bolest. Druhý den jsem se na koleno nemohla téměř postavit. Na RTG snímku nebyly žádné změny. cca týden jsem nosila plně ortézu a protože bolesti téměř odezneli, tak jsem si jí brala jen na větší zátež (delší chůze...). Nyní (cca o tři měsíce později) při chůzi nemám potíže, jen při zátěži, popoběhnutí, sport pociťuji bolest zepředu uprostřed kolene. Pocit, že se na koleno nemužu plně spolehnout. Jak situaci řešit? Je možné, že jde o přirozenou reakci hojícího kolene? Brát si na větší zátěž opět ortézu. Nebo se větší záteži snažit vyhýbat? Doplnit o nějakou RHB metodu? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzko, podle nálezu by měl léčbu i rehabilitaci řídit ortoped, který Vás vyšetřoval. Je potřeba zjistit, jestli nemáte poraněné vazy. Obecně se ale krátce po poranění žádná větší zátěž nedoporučuje a pokud bylo koleno poraněno, hojení trvá v řádu měsíců. Určitě tedy zajděte znovu za ortopedem a poraďte se s ním o konkrétním postupu v případě vašeho kolene.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: