Bolest kolena

Dobrý den,jsem 3 týdny po operaci ask kolena s nálezem...volný LCA-Lachman nad 5mm,rozvláknění okraje CMF pod mediopat.plikou-resekce.Diagnoza chronická nestabilita kolena,mnohočetné lokalizace.Koleno už po rozcvičování ohnu celkem dobře,ale při propnutí mě v koleni dost píchá a lupe.Při chůzi mě koleno přeskakuje,koleno bolí i v noci v klidu a je stále mírně oteklé,hlavně na večer.V nemocnici ani na kontrole mi k tomuto nálezu celkem nic neřekli.Prosím o radu co dál a jestli je dobré si koleno stahovat,chuze je pak trochu jistější.Děkuji M

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rehabilitace po artroskopii je někdy dlouhá, rehabilitujte podle pokynů lékaře a můžete si koleno samozřejmě na chůzi bandážovat, zamezí se projevům nestability. O ortezku nebo spíše kolenní návlek si řekněte na další kontrole, je velmi pravděpodobné, že ji budete muset nosit dlouhodobě /hlavně při náročnějších výkonech, sportu, tůrách, lyžování a podobně. /. Ohledně projevů při natažení kolene lze říci jen to, že pokud nezmizí do další kontroly na ortopedii, důrazně je připomente lékaři, aby o nich věděl. Rozhodně byste neměla ještě plně koleno zatěžovat, nevím, jaké máte instrukce od lékařů nebo z rehabilitace, ale chůze s berlemi bude ještě nějakou dobu pro vás tím nejlepším. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: