Bolest kolena

Dobrý den,již několik týdnů mně bolí pod kolenem,bolest jde až do lýtka a paty.Pouze jen prohmatáním ,bez dalšího vyšetření mi byla stanovena Dg:Cystis Backeri Idx,gonarthrosis Idx,palp resistence podkolení jamky spíše plošná.Před 14 dny mi lékař udělal punkci evak 10 ml ser výpotku z B. cysty a aplikace D/Me ale koleno mně stále bolí .Je to možné aby mi to tak dlouho po punkci bolelo a aby tak na prohmat bez dalšího vyšetření lékař poznal diagnozu ? Koleno ,ani nohu nemám oteklou a ani jsem neměla ,mám jen bolest. Děkuji za odpověď. Milena

Odpověď odborníka:

Bakerova cysta je spojena malým kanálkem s nitrem kolenního kloubu. Stav by se měl při potížích dále vyšetřiit. Zhodnotit stav kolenního kloubu, rtg snímek kolena. Většinou se jedná o poúrazový menší nebo větší reaktivní zánět kloubní výstelky a tím se oživí podkolenní burza a zvětší se. Před případnou operací burzy je třeba provést artroskopické vyšetření a ošetření kolena a následnou operací podkolenní burzy. Další případná léčba dle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: