Bolest kolene

Dobrý den. Před měsícem jsem byl na operaci kolene, kde mi zjistili defekt chrupavky. Doktor říkal, že to nebyl velký zákrok a že budu brzo zase normálně chodit. Všechno se zdálo být v pořádku, noha se hojila strašně rychle, tak jsem brzo odhodil berle a začal nohu mírně zatěžovat. Ale jednoho dne mě v koleni začlo bolet (ani Vám nedokážu říci přesně kde, bolest cítím v celém koleni) a od tý doby mě bolí veškerý pohyb. Nemohu pořádně ani chodit, špatně se to koleno ohýbá a nejhorší je pro mě sezení. Bolí to i v klidu. Když dlouho ležím a nechám nohu v klidu, tak bolest ustupuje, ale hned po zatížení to začíná znovu. Koleno přitom není nateklé, ani nějak zarudlé, na pohled vypadá úplně v pořádku, přesto mám strach, že se ta chrupavka zase nějak poškodila, nebo jsem to zažítil moc brzo. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Píšete, že Vám byl zjištěn defekt chrupavky, což je vždy závažný problém. Nepíšete zda byl nějak ošetřen - operačně či například injekcemi či rehabilitací. Pokud ne Váš defekt v churpavce zůstává dál a zřejmě Vám zpúsobuje výše uvedené potíže . Je tedy nutnose informovat u operatéra, zda se defekt nějakým způsobem řešil či bude řešit

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest kolene | Od: lenka | 17.12.2015 15:13
dobrý den , má 2,5 měsíce po artroskopii kolene,
zlomená chrupavka,byla zarovnána. Stále mě
koleno občas bolí při změně počasí , že nemůžu
chodit v kolenu mám tlak a někdy mi píchne z
boku kolene, že nemůžu chodit,můžete mi
poradit jestli je namístě rehabilitace nebo koleno
šetřit...neskáču ,neběhám a jen chodím ale
nekleknu si ani do podřepu nemůžu, jakou dobu
bude trvat než budu mít koleno v pořádku?
děkuji
reagovat
re:bolest kolene | Od: uLékaře.cz | 18.12.2015 15:54
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část první
Články: Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část první
Popálení se řadí mezi velmi...
Snížená funkce štítné žlázy: sedm tipů pro lepší spánek
Články: Snížená funkce štítné žlázy: sedm tipů pro lepší spánek
Přepadá vás během dne únava...
Proč se osteoporóze říká tichá epidemie?
Články: Proč se osteoporóze říká tichá epidemie?
O osteoporóze se někdy říká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Alergie může číhat i v exotickém jídle
Články: Alergie může číhat i v exotickém jídle
Výskyt potravinové alergie...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: