Bolest kolene

Dobrý den,začátkem listopadu jsem byla na artroskopii kolene a koleno bych řekla bolí víc než bolívalo.Ráno i v noci je koleno hodně bolestivé.A budí mně to.Bolest je v různých místech kolene a během dne v něm i něco přeskočí.Jelikož koleno a svaly vůbec neztuhly po artroskopii,tak jsem neměla RHB. A tak se chci zeptat,zda bolest odezní někdy,nebo ne.Beru denně FLEXOVE a byl proveden nástřik do kolene i chondro léčiv,které by mělo zpomalit rozvoj artrozy - prý.A protože jsem celý den na nohou a mám namáhavou fyzickou práci,tak se chci i zeptat,zda jednak bude stačit 2,5 měsíční PN a nebo bude vzhledem mé profesi.A mám na koleno ze začátku používat nákolenici či nikoliv. OPERACE A OŠETŘENÍ:menisektomie parciální medialní pro degen rupt.zadní 1/3 MM,st.p.RLCA,debridement fibril OCH IIa CMF. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Podle operačního nálezu máte koelno postiženo arthrosou ,k komě již provedené léčby může stav zlepšit rehabilitace - magnet či ultrazvuk , ale obvykle potíže úplně neustanou. Arthroskopie Váš stav může zlepšit ale arthrosu vyléčit zcela nejde Délka PN záleží především na charakteru Vašeho zaměstnání. Nákolenka někdy zmírní bolesti , musíte ji vyzkoušet, někomu nevyhovuje pro otoky v oblasti lýtka.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: