Bolest kolene

Zhruba před čtyřmi lety jsem si poranila koleno při fotbale. Bolest byla tak neskutečná, že jsem musela okamžitě na pohotovost. Tehdy mi řekli, že mám nějak vážně poškozený meniskus a že by na to 2-3 měsíce nošení ortézy mohly pomoct. Po absolvování této léčby se zdálo všechno v pořádku, ale bylo mi doporučeno nesportovat. Což pro mne, jako dost aktivního a sportovního člověka, bylo nepředstavitelné a tak jsem na toho doporučení nedbala. Po dvou letech občasného pobolívání a zasekávání kolene se mi to opět vrátilo. Okamžitě jsem navštívila lékaře, ten mi udělal MR a diagnóza byla taková, že musím urychleně na operaci kvůli kloubní myšce, který se mi volně pohybuje v koleni. "Pod kudlu" jsem šla hned za týden. Všechno proběhlo v pořádku a já jsem se zase docela vrátila do normálu. Akorát mi bylo dost krutě oznámeno, že se sportem je konec. Měla jsem tedy omezení na tělocvik a musím říct, že jsem se fakt docela krotila co se týče sportu. Dlouhou dobu jsem docházela i na rehabilitace. Bohužel před týdnem jsem začala pociťovat znovu velikou bolest. A později to přerostlo i v nesnesitelnou bolest při chůzi. Doktor si myslí, že za to může další kloubní myšla. Za zhruba týden mám jít znovu na MR. Proto se chci zeptat... Jestli se zjistí, že je to znovu kloubní myška, čeká mě další operace? A je nějaká možnost úplného vyléčení, nebo si následky ponesu až do smrti?

Odpověď odborníka:

V případě nálezu na MR vás opravdu čeká opět operace. Následky si určitě celý život neponesete, nedá se dopředu říci, jak to dopadne. Někdo jde na operaci jednou, někdo vícekrát. Doufejte nyní v úspěch

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: