Bolest kolene

Dobrý den, jsem rok po operaci před. zkř. vazu. Měl jsem k tomu i natržený postranní vaz. Rok po operaci již zkouším hrát fotbal. Nicméně při rychlých změnách směru pohybu nebo po velké zátěži koleno bolí. Běžím třeba 30 minut všechno v pohodě a jakmile mám běžet do kopce po 30 minutách tak koleno hodně cítím hlavně při dopadu na operavanou nohu. Je to po rok po operaci normální a koleno si musí sednout nebo je tam někde problém ? Děkuji moc za odpvoěď

Odpověď odborníka:

Nezmínil jste se , zda byla provedena plastika předního zkříženého vazu, nebo jen úprava přerušeného vazu nebo jen ošetření částečně porušeného vazu. Pokud se fotbalem neživíte většinou lze říci, že fotbal je pro plastikovaný přední zkřížený vaz nevhodný sport. Nikdy již vaz není takový jako před úrazem. Skutečností je, že se vaz vhojuje asi 9-12 měsíců. Ortopedické vyšetření je na místě, více může říci vyšetření magnetickou rezonancí. Každopádně pokud nelze jinak je třeba při namahavějších pohybech koleno alespoň poněkud chránit elastickým obvazem nebo polotuhou ortézou. Äle ani ta neochrání koleno před rotačními pohyby tak častými ve fotbale.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: