Bolest kolene

Dobrý den, Obracím se na Vás s prosbou ohledně zdravotního stavu. 25. 6. mne křuplo v koleni, při sestupu z kopce, jednalo se o prudký kopec, náročnou stezku, přesto si myslím, že by tělo nemělo mít problém. Koleno začalo bolet, 2-3 den velice, že jsem na něj nemohla téměř došlápnout, trvá stále. Byla jsem u ortopeda, ten koleno pohmatal na dotek a píchnul chondroprotektivum. Dále jsem dostala injekci na aplikaci kyseliny hyaluronové, která se má konat v druhé části července. Žádné jiné vyšetření se však nekonalo. Vzhledem k bolesti a znemožnění téměř čehokoliv si však nejsem jista, zda je to v pořádku. Neměl být proveden RTG, sono, ev. MR? Nebo nějaké další vyšetření? Mudr. na koleno pouze sáhl, bez ohybu, pohybu, "pouze dotekově". Nechci zpochybňovat diagnostiku pana doktora, vzhledem k potížím mám však obavy, zda je to tak v pořádku. - Koleno stále bolí, cítím v něm nestabilitu, přeskakuje v horní části, částečně i jakoby v koleni, v jamkách, bolí zejména na vnitřní straně, bolí i v klidovém stavu. Nejvíce však při došlapu, což znemožňuje i obyčejnou chůzi. Měla jsem zranění již před půl rokem po špatném dopadu, nikdy jsem však podobné potíže neměla, že by koleno bolelo neustále, i v klidovém režimu. Celé je jakoby rozvláčněné, povolené. Jak jsem koleno přestala zatěžovat se objevila bolest druhého kolene a kyčlí. Nutno dodat, že mne již cca 3 měsíce přeskakují klouby v těle a bolí svaly. Klouby jakoby svěděly, něco v nich vrtalo a některé bolely/bolí. Taktéž bolest mezi lopatkami a pánve vzadu. Taktéž mám pocit jakoby mi křupaly kosti, čemuž vzhledem k tomu, že se zajímám o stravu, nerozumím. Absolvovala jsem několik vyšetření infekční - negativní, pozitivní Mycoplazma, revmatologické vyšetření - v pořádku, pouze snížený myoglobin. Od mládí mám kyfosu. Celkový stav sice není příjemné, nejvíce mne však vadí a omezuje bolest kolene, která mi znemožňuje i běžnou chůzi. Je mi 21. Vzhledem k tomu, že během práce cestuji a chodím, tak mi velice komplikuje fungování. Chtěla bych se zeptat, co mohu udělat pro zlepšení stavu? Předem Vám mnohokrát děkuji. S pozdravem a přáním krásného dne, Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejspíše máte postiženou chrupavku na povrchu kloubu pak by Vám měla částečně pomoci injekci, další možností je postižení vazů uvnitř kloubu či menisku . Standardní postup je vyšetření s provedením rtg snímku obvykle následuje rehabilitace s eventuální injekcí s kontrolou a dle kontroly a reakce na léčbu pak další postup - případě i arthroskopie.Ostatní potíže s kolenem určitě nesouvisí a pokud bylo revmatologické vyšetření negativní pak by mělo následovat rehabilitační vyšetření s rehabilitací.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x