Bolest kolene

Dobrý den,prosím Vás chci se zeptat je mi 46 let a lékař mi řekl že mám artrozu ve 3.stupni.Pan doktor na chirurgii mi řekl že to mám mezi 3-4 stupněm artrozy. Minulý měsíc jsem špatně došlápl a vymkl si koleno,byl jsem na punkci a bylo vytaženo 120 ml tekutiny.Bylo by možné aby v těchto letech mohl jít na výměnu kolenního klobu? Prášky mám na bolest i mastě.Koleno moc neohnu a mám bolesti ve vnitřní straně kolena.Při každém kroku cítím silné bolesti v koleni.A to nosím ortézu už po celý den.Bez ní se neobejdu.A voda v koleni se mi dělá častěji než dříve.

Odpověď odborníka:

Váš dotaz pokud rozumím je, zda operace, náhrada kloubu se provádí v tak mladém věku. Patrně míníte koleno, neuvedl jste. Je snahou léčit koleno do doby, kdy je náhrada kloubu pro bolest nebo zhoršenou funkci nezbytná. Zkuste ještě využít některé možnosti. Pokud se artróza blíží IV. stupni, potom možností léčit bez operace není mnoho. Konsultujte dotaz s vašim ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x