Bolest kolene

Dobrý den. 7.8 Jsem si poranil koleno, byla mi diagnostikována distorze kolena. - klidový režim, berle, ortéza 15.8 Jsem byl na kontrole, doktor mi řekl že léze menisku není vyloučena, a byla mi napsána klidová galvanizace jako rehabilitace, stále berle, a nezatěžovat koleno. Dnes mi skončili rehabilitace a byl jsem na kontrole, ale bohužel pan doktor co mi diagnostikoval koleno předtím má dovolenou, a byl doktor jiný. A ten mi řekl, že koleno mám už dávno zatěžovat, nehledě na bolest a případné otoky, a mám přijít na kontrolu až cca za 1 měsíc, což mi příde divné, mohu se zeptat na Váš názor ?

Odpověď odborníka:

Asi se jedná o červenec. Distorze vyžaduje na pnou zátěž léčbu asi 6 týdnů, po 4 týdnech postupně pohybová rehabilitace s fyzikální léčbou. Zásadní je, co je podstatou oné distorze. Většinou se jedná o natažení nebo natržení bočních vazů kolena.¨ Léčebný postup se zatížením může být, pokud je koleno bez otoku, bez výpotku a bez zateplení a je stabilní a nejsou známky porušení funkce vazů a to jak bočních tak křížových. Jinak prodloužení znehybnění a dovyšetření kolena dalšími zobrazovacími metodami. Dále dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: