Bolest kolene

Dobrý den, mám problémy s kolenem, konkrétní diakgnóza zněla chondropatie pately. Koleno mě hodně bolívá, zvlášt při byť jen maličko vyšší zátěži, ale někdy i normálně bez zátěže. Občas bývá i mírný otok,také mám někdy při chůzi, jakoby se mi koleno "prolomilo" dozadu. byla sem odeslána na RHB kde mi nasadili4x DD proudy a 4x cviky na protahování, toť vše. nakonec mi ještě bylo doporučeno, ať si koleno tedy zavazuji, a tím ho "šetřím". Jenomže na zatahování obinadlem mi kolikrát třeba ráno nevýjde čas, dále také následné sundavání před sprchou, spaním, zhrnování obvazu při převlékání, kalhot atd.. a tak jsem přemýšlela o něčem schůdnějším a napadl mě tejp. můj dotaz tudíž zní, zda by pro mě byl tejp vhodný, v jakém rozsahu by mi pomohl/nepomohl, a třeba jakým způsobem koleno zatejpovat a zda je na tejping na RHB třeba nějaké doporučení ortopeda/obvodního lékaře? Předem děkuji za odpověd a hezký den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tejp je vhodný , vydrží vždy několik dnů. Doporučení lékaře nepotřebujete a většina rehabilitačních pracovníků tuto techniku ovládá . Další možností je pak ortéza, kterou Vám musí předepsat lékař. Někdy pomáhají na chrupavku i potravinové doplňky typu GS Condro .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x