Bolest kolene

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli je možné při artroze kolen, aby se postupně níčila chrupavka na obou nohách. Před půl rokem mi operovali koleno, kvůli uštíplé chrupavce, nyní tam mám ještě fixační šroub,který už mně v blízké době vyndají. Ale mám další problém, už asi čtvrt roku mě pobolívá to druhé koleno a úplně stejně jako začínalo to první..Je možné, aby bylo zníčené i to druhé? Je mi teprve 15 let.. A jak by se to řešilo dále, když mě čeká operace ted toho druhého..? Předem děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Ve vašem věku je artroza velkou vzácností a při schopnosti chrupavek rány v tomto věku zacelit je naděje na zhojení defektu. Podstatné je, aby kloubní plocha byla rovného povrchu, bez vyvýšenin, které dávají podněty ke vzniku artrozy. Bolest kolena na druhé straně je patrně jen z přetížení. Stav se postupně jistě bude upravovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: