Bolest kolene

Dobry den psala jsem vam ohledně kolene a pak i meho přitele ohledně bolesti ramen,ale nejsem z odpovědi moc chytra děkuji

Odpověď odborníka:

Doplňuji. Záleží na nálezu, který lékař v kolenním kloubu viděl. Pokud byl proveden shaving se synovectomií a to částečně, v nitru kolenního kloubu stav se může zlepšit, ale podle zkušeností výsledek při pokročilejší artroze nebývá dlouhodobý. Pokud by kloubní chrupavka nebyla pokročile defromovaná, rozvlákněná a měla by tendenci alespoň i k malé úpravě, zacelení defektů, byla by na místě zmíněná metoda ACP, to jest vpravení vlastní upravené krve do nitra kloubu. Stimulující krevní destičky mají schopnost stimulovat k činnosti kloubní chrupavku a k úpravě stavu. Metodu nehradí zdravotní pojišťovny. Co se týše druhé otázky, informace o rameni je dosti strohá. Kromě prostého rtg snímku je na místě řádné vyšetření na rehabilitaci nebo ortopedii a patrně vhodné provedení magnetické rezonance.. V popředí řady možných diagnoz může být zánět burzy, váčku, v okolí ramenního kloubu, adhesivní zánět kloubního pouzdra, zmrzlé raměno, což vše hodně bolí, nebo také porucha rotátorové manžety, což bolí při pohybu. Obraťte se na svého ortopeda k vyšetření ramene touto zobrazovací metodou. Dle nálezu potom následuje léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: