Bolest kolene

dobry den. je mi 21 a pred 3 lety sem mela uraz na snowboardu. v plne rychlosti dopad na led na kolena. po 3 dnech sem sla na pohotovost. dostala sem na mesic ortezu ze je to jen podvrkle. po pul toce me to porad bolelo a tak sem sla na ortopedii. pan doktor mi rekl ze uz me to nemuze bolet a to bylo vsechno. bolest ale po jeho slovech nepresla a tak sem tam chodila znovu a znovu dokud mi s tim neco nedelali. nakonec sem jen dostala injekci do kolena ktera pomohla na mesic. sla sem tam znovu a byla sem objednana na artroskopii. rok po uraze sem tedy byla na artroskopii kolene. rok a pul sem mela uplny klid. a ted uz me to zase boli. boli me to kdyz dlouho stojim, sedim, chodim ale v posledni dobe uz to boli i v noci. i kdyz sem v klidu. boli me to z vnitrni strany kolene a praska mi v nem. neboli to porad. ta nejhorsi bolest je tak pul hodiny a pak je to zas chvili trochu lepsi. byla sem na ortopedii a pan doktor mi rekl ze nlepsi by byla znovu artroskopie. termin mel byt za mesic. a tyden pred tim sem mela jeste prijit. byla sem tam a byl tam jiny doktor. ten se na me usmal a rekl at si preju od jeziska gs condro. ze mi to treba pomuze a zacal mi vysvetlovat jak je operace zasah do tela a jak je to spatne. a ze tu rasu mi odstanili a tak me to uz nemuze bolet. plika se tam pry ne kazdemu tvori znovu a proto je artroskopie zbytecna. mam prijit po novem roce mu rict jak se citim. do te doby nevim co mam delat. bolest je opravdu strasna a nechodim uz kvuli tomu ani do prace. prosim o radu. dekuji.

Odpověď odborníka:

Plika opravdu není a nebyla příčinou bolesti, jen vjímečně může vyvolat blokádu kolena. Je třeba najít příčinu bolesti a stanovit diagnozu. Vzhledem k provedení již dříve artroskopie a opětně potíže by bylo na místě provedení magnetické rezonance, který zatím nejzřetelněji může potíže objasnit. Může se jednat o poranění a změnu na některém z menisků. Pokud by topmu tak bylo v tom případě je na místě provedení nové artroskopie a ošetření existující této chorobné změny. Následná rehabilitace je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest kolene | Od: Lenka | 17.11.2016 07:10
Dobry den. Před 2 roky jsem si podvrkla
koleno tahali mě z něho vodu a musela
jsem nosit ortezu. Od té doby mi v
koleni při špatném pohybu vyskočí
koleno křupne mě vněm a to dost
hlasitě a když stojim na té noze
většinou se svalim na zem. Strašně me
to omezuje nemam 100% jistotu opory.
Doktor mi řekl ze musim posilovat
koleno a ze se to zlepší, ale já už
třičtvrtě roku cvičím týdne tak 5 hodin a
vysledek stejný :-( prosim co mám
dělat. Děkuji
reagovat
re:bolest kolene | Od: uLékaře.cz | 18.11.2016 15:03
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Opuncie pomáhá proti kocovině
Články: Opuncie pomáhá proti kocovině
Doktor Jeff Wiese se svými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: