Bolest kolene

Reaguji na Vaši odpověď. V tom případě nechápu, proč mi byla doporučená plastika vazu. Nevím, jestli v tomhle případě nenavštívit jiného ortopeda. Koleno mi nijak nevyskakuje, jen v něm cítím po zátěži, převážně v klidovém stavu tlak, ale ze zadní strany kolena a jde to cítit až do holeně. Může to byt náhlou zátěži, mám rehabilitace, které zahrnuji bazén, posilovnu a individuální cvičeni a poté jdu na trénink. Kdyby se jednalo o výše jmenovanou nemoc? Dá se to léčit nebo s tím normálně sportovat? Můj ortoped mi sdělil, že to je jistě vazy, které jsem měl v minulosti poškozené, tak opravdu nevím.

Odpověď odborníka:

Znovu jsem kontroloval vaši první i druhou otázku a mohu jen dodat, že koleno zřejmě je opakovaně dosti náročně zatěžované i traumatizované a bolest se zde může objevit jako reakce kloubní výstelky na zvýšenou zátěž při změnách, které v ní již z dřívější doby mohou existovat. Ortoped jistě ke všem těmto okolnostem přihlédne. Jinak platí odpověď, která byla odeslána jako předchozí. Váš ortoped je rozhodující, koleno vidí, hodnotí, zkouší, vyšetřuje, zhodnocuje dohromady s magnetickou rezonancí a nastolí řádnou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: