Bolest kolene

Dobrý den. Obracím se na Vás s problémem, který se týká bolesti kolene. Před 1 rokem jsem spadla na lyžích a bolela mě vnitřní strana kolena. Jeli jsme do nemocnice. Vyšetření RTG nic neukázalo a tak jsem dostala berle. Při stálé dlouhodobé bolesti jsem podstoupila magnetickou rezonanci. Po vyšetření mi řekli, že mám drobnou prasklinu na holenní kosti. Opět jsem chodila o berlích a po určité době bolesti odezněli. Když přišlo léto, začala jsem hodně sportovat a bolesti se vrátili. Kupovala jsem si bandáž na koleno na sport - bylo to trošku lepší ale bolesti furt přetrvávali. Další chvíle, kdy jsem si zažila s tím samým kolenem znovu, je asi půl roku zpět. Jezdím na koni a jednoho dne mě otec ,,vyhazoval´´ na kobylu. Chytl mě za kotník a já se odrazila od jeho ruky. V tom ,,výhozu´´ jsem ucítila prasknutí v koleni a bolest na vnější straně. Koleno večer bolelo a tak jsem si ho ledovala. Druhý den jsem si nemohla bolestí ani obout boty a i víceméně chodit. Dala jsem tomu týden klid na lůžku (onemocněla jsem) a hned to bylo lepší. Jenže bolesti se furt vracejí a už nemůžu sportovat aniž by to bolelo. Koleno bolí z vnitřní strany tak i z vnější. Chtěla bych se zeptat, jestli se mám obávat poranění (natržení) menisku. Děkuji za odpověď, s pozdravem Ivana.

Odpověď odborníka:

Ano je velmi pravděpodobné, že se jedná o poranění menisků, spíše vnitřního nebo i obou a to už od původního poranění. I sebedokonalejší magnetická rezonace nemusí odkrýt drobné poranění menisku, které se většinou dále zhoršuje. Doporučuji vám obrátit se na ortopedickou ambulanci a provést artroskopii kolena s ošetřením defektu , revizí nitra kolena. Doléčrení rehabilitací. Potíže není třeba dále prodlkužovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Křížový vaz | Od: Pavel Novák | 22.6.2015 12:53
Dobrý den, před třemi dny se mi při fotbale při změně pohybu dalo koleno do pochodu a vyvrátila se mně. Byl jsem v nemocnici na pohotovosti, tam mně pan doktor vytáhnul krev a řekl, že má podezření na přetržený vnitřní křížový vaz. Bolí mě to ale také na vnější straně až do půlky lýtka a bolest jde až do samotného chodidla. Za jak dlouho cca se koleno stabilizuje, že bych se na něj mohl postavit a trošku fungovat? Je nutná operace, pokud by se prokázalo přetržení? Za jak dlouho po úrazu je doktor schopen zjistit, zda je přetržený nebo jen natažený? Za 14 dní bychom měli jet na dovolenou, tak by mě zajímalo, jestli budu s ortézou schopen chůze. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Pavel Novák
reagovat
re:Křížový vaz | Od: uLékaře.cz | 23.6.2015 09:46
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: