Bolest kolene

Dobrý den.Před 6 lety jsem podstoupil plastiku předního křížívého vazu v koleni a ještě mě sešili meniskus.Obávám se, že mě špatně udělali plastiku!Od tý doby nemužu vubec běhat,když udělám krátkej sprint ,tak mě začne hrozně bolet ta šlacha ,jak mě z ní brali tu náhradu a bolí to jakoby na hoře jak je to jabko:)se omlouvám já nevim jak se to pořádně jmenuje.Ono se prý vrtá do kostí,tak je možný že to mužu mít nějak porušený,že by to třeba blbě vyvrtali??Prostě mě bolí ta šlacha,ted jí mám rozpulenou a bolí to uplně na hoře u tý šlachy.Když udělám ten sprint,tak pak asi dva dny nemužu chodi a vubec nemužu ze schodů!Jo a když stojim tak se mě občas koleno podlomí!!

Odpověď odborníka:

Jistě zálěží nejen na operaci, ale i na řádnosti rehabilitace a její dostatečné délce. To co popisujete je velmi vzácné. Určitá nestabilita kolena se ale může projevit a ne vždy je plně po operaci odstranitelná. Co se týče odběrového místa je možno místo zhodnotit vyšetřením, ale i provedením vyšetřením diagnostickým ultrazvukem. Podle výsledku případná další léčba. Pokud by opravdu koleno bylo málo stabilní potom by byl vhodný elastický zpevňují obvaz nebo měkká ortéza při namahavých činnostech.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: