Bolest kolene

Dobrý den, v listopadu 2011 mi byl nahrazen přetržený křížový vaz v pravém koleni. Po zákroku mi bylo řečeno, že koleno už nebude nikdy 100% v pořádku jako dřív. Nicméně až na občasné bolesti bylo vše v pořádku. V květnu tohoto roku jsem však byla na vodě se školou a dost nešikovně jsme se na mělčině cvakli, koleno jsem několik metrů dřela o kameny, když jsem se snažila chytit loď a zapřela jsem se o něj. Od té doby se mi zvrkává několikrát denně, neustále mě bolí, nemohu se na něj spolehnout, nejde mi se odrazit,... Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, že jsem si s ním něco udělala? Popřípadě jestli mám navšívit opět ortopeda, nerada bych si vyslechla, že s kolenem nic nemám a jen simuluji. Předem děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Potíž s kolenem od května je již dosti dlouho a vyšetření kolena je zcela nezbytné. Kromě klinického vyšetření ortopedem, který vás zná by bylo na místě vyšetření i magnetickou rezonancí ke zhodnocení právě měkkých tkání kolena, plastikovaného vazu a menisků. Boční vazy dostatečně většinou zhodnotí klinické vyšetření. Prostý rentgenový snímek je samozřejmostí. Podle výsledků léčba, Rehabilitace rovněž bude ve všech případech na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: