Bolest kolene

Dobrý den, už pár týdnů mám problém s koleny hlavně při chůzi do schodů mám velké bolesti. Bohužel z důvodu špatné funkčnosti štítné žlázymám sklony k tloustnutí a váha mi hodně kolísá. Nyní přemýšlím zda s bolestí v kolenech mám navštívit ortopeda nebo ne. V minulosti jsem už podobný problém měla po námaze mi často koleno zatuhávalo a měla jsem problémy po dlouhém sezeń kolena rozhýbat. Tehdy jsem lékaře navštívila a po vyšetření a rentgenu jsem dostala vynadáno proč jsem přišla když mi nic není. Od té doby jsem občasné bolesti moc nevnímala a hlavně vždy mě bolest brzy přešla. Nyní už mám s bolestmi problém několik týdnů a bolesti se objevují stále. Po předešlé zkušenosti se mi k lékaři vůbec nechce a návštěvu zvažuji. Zajímá mě proto Váš názor zda k lékaři jít nebo nejdříve počkat zda se bolest nezklidní zase s úbytkem váhy. Momentálně su v období kdy mi váha vylítla cca o 10kilo. Jak jsem již psala výše mám problémy se štítnou žlázou a tyto výkyvy váhybohužel mívám. Běžně se snažím váhu udržet v rozmezí 75 - 80kg. Nyní mi vylítla k devadesáti. Předem moc děkuji za Váš názor zda co nejrychleji navštívit ortopeda nebo zda nejdříve zastabilizovat váhu a počkat zda bolest sama ustoupí. Ještě jsem si uvědomika že mívám velice často s brněním nohou v důsledku jejich odkrveni prakticky vůbec nemohu sedět dlouho na zemi. Může to mít nějakou souvislost??? Ještě jednou moc děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Je možné, že se objevují známky časné artrozy kolena takže snížit váhu i zhubnout je na místě. V ortopedické ambulanci provedení rtg snímku kolena, zhodnocení kolena klinicky, hybnost kolena. Možno opakovaně provést nástřik kolena, absolvovat léčbu na rehabilitaci a to jak pohybovou tak fyzikální. Pokud bude závažnější nález na rtg kolena vhodná i lázeňská léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x