Bolest kolene

Dobrý den, v roce 2002 a 2011 jsem byla na artroskopii praveho kolene ( pokazde jina strana) hojilo se to polaleji ale nebyl problem. Jen posleni půl rok me chvílemi pobolívá ale nic strasneho ( v ve spodní části a jakoby uvnitř takove lehke rozpínání ale tak 5 minut a pak nic). Ale ted jsem nastoupila do prace. Byla jsem tam zatim jen 3x s cca 5 denním odstupem a po poslední směně ( v práci jsem 12 hodin na nohach a musim šplhat po 3 a pul metrovych regalech) kdy bych větší napor lidi jsem rano zacala citit to koleno vice, a taky menší ztuhlost nohy v oblasti kolene. Otok mam po bocích ale jen lehce. Nohy mam asi přetažené ale bolesti mam jen u praveho kolene. Chci se zeptat jesli je dobre koleno stahovat , mazat popř. čim nebo dat tejp nebo jen čekat jestli to nepřejde. Dekuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste, poč byla artroskopie na obou kolenech provedena. Změna pracovního nasazení má vliv na každé koleno a zvláště postavení na žebříku kolenu neprospívá. Koleno je třeba vyšetřit, zjistit proč bolí, jaký je jeho stav, jeho pohyblivost. Je třeba zvažovat nerovnomerné přetížení kolena, vznik bolestivých přechodů šlacha nebo vaz na kost v oblasti kolen, kde se po přetížení může objevit zánětlivá reakce a ta bolí. Jistě i tak můžeme zpočátku poradit pevné stažení kolen elastickým obinadlem, vhodný Dolgit krém na koleno. Jistě zvýšená poloha, chladný obklad. Ale vyšetření je nezbytné a teprvě po jeho výsledku může být případné léčení příčinné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: