Bolest kolene

Dobry den, v roce 2002 a 2011 jsem byla na artroskopii kolene (pokaždé se jednalo o odstranění casti menisku na jedne a pak druhe strane a v roce 2011 zjištěno natržení křížového vazu ale ten se pry doáže zahojit). Vse bylo celkem v pohodě ale ted jsem nastoupila do prace (tyden a chystá se mi smlouva)kde pracuju na kratky a dlouhý tyden a jsem teda 12 hodin na nohách a šplhám po 3 a půl metrovych regalech. A koleno se celkem dost bolí v dolní oblasti kolene a pod češkou ale ne tolik. Koleno není nejak otekle. Myslela jsem ze je to jen namožené ale leva noha je uplne v poradku. Můžete mi prosim poradit jestli něčím mazat nebo teip ? Nebo neco jiného ? Bohužel klid nepomůže nemůžu prestat ted chodit do prace protože by mi nedaly slouvu. Dekuji za jakoukoliv odpověď

Odpověď odborníka:

Podobný dotaz již byl. Namahavá chůze a stoupání po žebříku je pro koleno náročné a mohou se objevit nejrůznější potíže. Pro tuto činnost je dobře koleno pevně stáhnout dostatečně dlouhým elastickým obinadlem, koleno zpevnit. Jistě byste měla najít čas, aby váš ortoped, kde jste byla na opakované operaci, koleno prohlédl a zhodnotil jeho případnou nestabilitu. V tom případě by byla vhodná právě pro tyto namahavé činnosti polotuhá kolenní ortéza, která by vám jistě pomohla. Jinak dle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: