Bolest kolene a dysplazie čéšky

Dobrý den, již delší dobu (cca půl roku) mě po větší zátěži bolí koleno. Při použití kinesiotapingu bolest malá až žádná Sportu se věnuji od mala a trénuji i 5x týdně. Byla jsem tedy na ortopedii, kde byl proveden rentgen s následujícím výsledkem: dysplazie čéšek, sklerotizace med. kl. štěrbiny. Lékař mi doporučil brát enzymy a kontrola za měsíc. Já bych však pro to chtěla udělat více a ne jen měsíc nic nedělat a brát léky. Jsou vhodné nějaké rehabiliace a cvičení, popř. jaké? Je možné že po dobrání enzymů bude problém vyřešen? Myslíte si, že by bylo vhodné provést také MRI k vyloučení poškození vazů?Děkuji za odpověď na otázky

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Při postižení chrupavky a čéšce připadá v úvahu rehabiltiace magnetoterapie a cvičení k posílení stabilizátorů čéšky, při nelepšení pak obstřiky. Efekt enzymů je samozřejmě nejistý. MRI na postižení vazů, které se ale většinou neprojevuje bolestí ale nestabilitou , není ve Vašem případě přínosem. Mnohem více by při trvání potíží byla vhodná arthroskopie, při níž by některé změny daly i odstranit.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x