Bolest kolene po operaci

Dobrý den již jsem zde jeden dotaz pokládal, dne 11.2 2013 cituji znovu -- Dobrý den, jsem sportovec 15 let jsem hrál aktivně fotbal a nyní hraju již cca rok hokejbal. Před 4 dny jsem při pohybu na tréninku ucítil prudkou bolest v pravém koleni. Přesněji řečeno z vnější strany kolene a přidává se i bolest v přední části kolene, koleno mě stále bolí. Při úplném propnutí i při skrčení např. při dřepu. Můžou být poraněné vazy? --- Vše jsem konzultoval s ortopedem a byl jsem následně odeslán na ASK ... Po operaci jsem dostal "nález" kde je psáno cituji: " dg: laese intramenisk men later 1. dx laese part lca, ther: 14.3 2013 ask verifkována intramenisk laese latzer menisku bez přerušení kontinuit, part lca, při palpaci pevný - poprosil bych o objasnění. Momentálně mám za sebou 8 rehabilitační porci - cvičení na lůžku, cvičení na balančním půl míči a elektroléčbu. Prvních 5 rehabilitací ( nejen rehabilitací, chůze po schodech, delší stání, delší sezení, dnes jsem zkusil lehké kopnutí do balonu, ale pocítil jsem tak prudkou bolest, že jsem toho ihned nechal) mě koleno nějak extra nebolelo, ale poslední 3 rehabilitační dávky cítím stále větší bolest. Z vnitřní strany kolene pociťuji bodavou ne však tak ostrou bolest, nicméně z vnější strany zadní části kolene (přijde mi teď se omlouvám za ten výraz - jako by mezi šlachami) pociťuji bolest větší a to po celý den, ne jen v dobu rehabilitací. Koleno mám oteklé a na pohmat teplé. Když sem to sdělil rehabilitační sestře, řekla mi že je nutné posílit svaly v okolí kolene, nicméně (nechci zpochybňovat její tvrzení) dle mého tato bolest nemá co dělat s posílením okolních svalů. Nebylo by lepší přerušit rehabilitaci a jít předčasně k ortopedovi na kontrolu ? Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Ano , ortopedická kontrola je na místě.- Při nálezu se jednalo o narušení menisku, ale podle vašeho popisu ne jeho přerušení. Zcela konkretně sdělí opěratér, který artroskopii provedel. Je zřejmé, že bude potřeba dočasné znehybnění ortézou, chlad na koleno opakovaně a potom postupná řízená rehabilitace s postupným zvyšovaním jak pohybové léčby tak i zatížení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x