Bolest kolene v orteze

Dobry den,pred nekolika dny,jsem vam posilala dotaz ohledne urazu kolene. Zjisteno,ze mam natazeny bocni vnitrni vaz.noha ma byt tyden fix.v orteze a potom kontrola. Ale noha v orteze bolgq vic jak bez ni,pokud ji povolim,tak pada. Ortezu mam prvni den. Je to normalni?Mam ji mit i na noc,ale s tim se neda spat. Dekuji za vas nazor a cas.

Odpověď odborníka:

Pokud bylo koleno prohlédnuto, proveden rtg snímek a zjištěna vámi uvedená diagnoza je přiložena fixace, ve které se pacient musí cítit podstatně lépe, musí pociťovat úlevu. Zpravidla i fixace bývá obvykle delší dobu. Pokud ve znehybnění pocťuje pacient bolest tak buď ortéza tlačí, nebo se může jednat o další změny na končetině a ta musí být lékařem opětně prohlédnuta, zkontrolována. Dle nálezu další opatření, úprava ortézy nebo přiložení jiné imobilizace a zhodnocení stavu končetiny a potřebná opětření. Vždy je hlavní starostí funkce tepen a žil končetiny. Kontrolu byste neměla odkládat a měla by být provedena co nejdříve. Ortéza se mezitím povolí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: