Bolest kostí a kloubů

Dobrý den, před 3 měsíci mi byla odebrána krev poté, co jsem oznámila doktorovi, že často trpím na bolest kostí a kloubů- někdy až nesnesitelná, bránící v normálním pohybu - přetrvává již asi 3.rokem,ale ne každý den (většinou po vyšší fyzické námaze,druhý den po užití alkoholu, nebo když je pochmurné počasí (zataženo, bouřky). V krvi se zánět nenašel, ale bylo mi oznámeno, že mám dost vysoké ASLO. Takže závěr byl, že jsem prošla kdysi revmatickou horečkou a na bolest ať užívám antipyretika. Mimochodem ještě chci dodat, že poslední odběr krve mi byl udělán před 2 lety, když mi bylo doporučeno podstoupit vytržení krčních mandlí (po nespočetně mnoho anginách, a mononukloeoze). Takže je tedy možné, že vysoké ASLO mám už po ty dva roky?Taky jsem se chtěla zeptat, zda-li je takový přístup od doktora přijatelný.(Řekl mi, že to vysoké ASLO řešit nebude, protože v minulosti jsem ho měla vyšší).A poslední dotaz: budou se následky revmatické horečky zhoršovat? Předem děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den Christino! 1. Ano. Vysoké ASLO je u vás velmi pravděpodobně důsledkem opakovaných streptokokových angín. Je tedy pravděpodobné, že je vysoké už dva roky. 2. Vzhledem k opakujícím se bolestem kloubů se domnívám, že byste měla být v péči revmatologa, uvažovala bych i o přeléčení injekčním penicilinem (tzv. pendeponizaci). 3. To si netroufám předpovědět, záleží na vašem celkovém stavu a na úspěšnosti případné léčby. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: