Bolest kotníku

V lonskem roce jsem prodelala zanet achillovy slachy.Po nekolika mesicich mi zacala otekat noha za kotnikem a hrat.Doporucen jsem mela klidovy rezim a chlazeni kotniku.Na ultrazvuku nebylo nic zjisteno.Prosla jsem vysetrenim na reumatologii a hematologii,kde mi bylo zjisteno vetsi mnozstvi trombocytu.Jinak nebylo nic zjisteno a potize pretrvavaji.Navstivila jsem jineho ortopeda,ktery mi sdelil,ze mam chronicky zanet a dopo- rucil mi radioterapii,jako posledni moznost leceni.CHci se zeptat,zda by byla jeste jina moznost leceni,jelikoz mam z tohoto zakroku obavy.Dekuji.B.Felcmanova

Odpověď odborníka:

Radioterapie kotníku není nijak zatěžující léčba, vůbec nemusíte mít strach. Jedná se o lokální ozařování na rentgenovém pracovišti. Bohužel opravdu již jiná účinná léčba není, kdyby byla, určitě by jí ortoped volil na prvním místě. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: