Bolest kotníku

Dobrý den, před rokem jsem si udělala lehký výron, nohu mi pouze stáhli, dostala jsem berle, ale jelikož otok po dvou dnech ustoupil, rychle jsem se dostala na obě nohy a úspěšně se vyléčila. Bohužel se mi v poslední době bolest kotníku vrací stále častěji. Můžete mi prosím poradit co s tím a jestli se dá nějak zamezit té opakované bolesti? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dejte se lékařsky vyšetřit a zhodnoťtě stav hlezna i kolem stojících vazů. Rtg snímek, možná i držené snímky na volnost nebo pevnost vazů. Je předpoklad, že po tak dlouhé době by vazy měly být stabilisované. Svízel je v tom, že se dnes úrazy hlezna léčí bez dostatečně dlouhého znehybnění a potom jsou potíže. Pokud by byl nález chirurgicky negativní potom i vyšetření u reumatologa k vyloučení reumatických potíží.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: