Bolest kotníku po operaci

Dobrý den, mám 8 měsíců po operaci kotníku, po přijmumi diagnostikovali: Zlomeninu Weber C diafyzy fibuly PDK dislokace ventrolaterálně o více jak šíři kosti, zkrácení o cca 14 rtg mm. Dorzální angulace fragmentů fíbuly 17 st. Rozestup TF syndesmozy do dist. konce se vpačuje zevní okraj kl. plochy trochley talu. Zlomenina mediálního malleolu s dislokací o šíři kosti , subluxace v ATC (Tibio talární) inklinace talu laterálně. Po operaci s kovy: Srovnali to, došlo k repozici subluxace do osově příznivého postavení v tibio-tallárním kloubu Fragmen malleolu je pak schodkovitě podsazen (4mm) pod proxim fragment fractura bimalleolaris I.dxdislocata. Fractura chondralis reg. talocruralis originis ignotae ruptura syndesmosis et capsulae art.talocruris I.dx ventralis cum subluxatione tali Za pár měsíců se chystám na vyndání kovů, mám tam dlahu na vnější kosti a 2 šrouby na vnitřním kotníku. Suprasyndesmální šroub mi byl vyjmut po měsící od operace, vazy sešité. Kotník mám stále dost omezený v pohybu, při chuzi mě pobolívá, začínají i záda bolet jak nemám přirozený pohyb chuze. Když si vezmu jeden ibuprofen, záda ani kotník téměř nebolí, ale je to uvolnění pouze na jeden den. Chodit (Lehce našlapovat) jsem začal s berlema po 4 týdnech od operace po sejmutí sádry, berle jsem odkládal po 2 měsících a pravidelně protahoval kotník, existuje nějaká rada nebo rehabilitace jak se této bolesti zbavit a zda se mi pohyb vrátí ? pomuže mi k tomu vyjmutí kovů z nohy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rehabilitace po takto těžké zlomenině bude jistě dlouhá a návrat k předchozímu stavu velmi pomalý, kdy určité bolesti při větším zatížení ( doskoky, lyže ) budete pociťovat možná již trvale. Podle popisu je postup lékařů v pořádku, jen se mi nezdá, že by Vám nepředpsali rehabilitaci a rozcvičujete sám. Rehabilitace pod dohledem fyzioterapeuta ( a poté i cvičení doma ) je nutná.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
2. díl seriálu o rakovině ledvin: Jak choroba mění tělo
Zelený zákal
Články: Zelený zákal
Zelený zákal, glaukom, je...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nikotin potlačuje pocity zlosti a hněvu
Články: Nikotin potlačuje pocity zlosti a hněvu
Připadají vám kuřáci jako...
Nebezpečí trombózy upřesní genetické testy
Články: Nebezpečí trombózy upřesní genetické testy
Pro koho jsou vyšetření...
Infekční endokarditida
Články: Infekční endokarditida
Infekční endokarditida je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x