Bolest krize

Dobrý den již měsíc( už asi i déle )mám bolest v krizi ,která je spíše po delší zátěži ,ale co bych chtěla vědět je ze mě při určitém pohybu vadí bolest v třisle a také mě bolí lytko vse na stejně straně,ale není to stala bolest.Kdyz jsem v klidu je vse v pořádku ale se zátěži se to vrací .Jak dlouho trvá léčba ?Rtg v pořádku skoliosa v normě .Dekuji Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bolí lýtko tak je už ve hře útlak nervového kořene/nervu, nejčastěji posunem meziobratlové ploténky. To na RTG neuvidíte, to je vidět jen na CT, lépe na MRI. Samozřejmě je nejlepší to zvládnout konzervativně, rehabilitovat, cvičit, cvičit. Je to otázka několika týdnů, než ustoupí velké obtíže, něco zůstane navždy, ale trvalým cvičením se to do udržet léta a léta v přijatelném stavu.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: