Bolest krku

Mám přeléčeného streptokoka v krku podle posledních výtěru. Malátnost a bolest v krku se zvětšenými mandlemi přetrvávají. Suchý dráždivý kašel a častá bolest hlavy. Teplota občas mírně zvýšená. Již týden bez prášků, po dobrání antibiotik. Lékařka předepsala jen klid doma v teple. Mám pocit že to není dostatečná léčba ale nevím co si počít. Nemůžu si bez léčby ležet doma. Děkuji za odpověď a radu jak mám postupovat v léčbě.

Odpověď odborníka:

Bohužel neuvádíte, zda vám byl dělán odběr krevního obrazu s CRP. Doporučila bych ještě doplnit odběry krve na infekční mononukleózu a ev. výtěr krku s odstupem. Klidový režim je indikován správně. Dále jako podpůrnou léčbu můžete vyzkoušet např. Wobenzym. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: