Bolest kůže

Je mi 23 let a cca pět let mi život znepříjemňuje hnusná bolest. Bolest mám převážně na nohou. Začíná to různě. Tři dny zpátky mě chytla bolest na levé straně pod zadkem, přes noc se bolest přemístila na genitální oblast, kde bolest zůstala plus znovu začala pod zadkem. Dnes ji mám čtvrtej den a mám ji na prsteníčku levé nohy a na boku chodidla. Bolest se projevuje jako by vystřelovala, tak moc, že zatnu zuby a zasyčím. Někdy bolest trva par vteřin a člověk až zatají dech a zatne celé tělo, než to přejde. Nemohu přesně vysvětlit tu bolest. Nikam nevystřeluje. Bolí to přímo na postiženém místě. Bolí to intenzivně. Bývá to kdekoliv na dolních končetinách. Například, když je bolest na stehnech, každej krok v riflích či kalhotech je šílenej. Když mám třeba jen malinko studenější ruce, nemůžu se kůže vůbec dotknout. Jemňunce přiložený prst nevydržím. Ani vlažnější, tělu příjemnou vodu si nemůžu pustit na ono místo. Když mám bolest na zadku nebo na spodku, nemůžu se po sadit na záchodové prkýnko, pro postižené místo je to velmi studené. Mívám to od zadku a boků až po malíček, kdekoliv. jednou jsem to měla na hlavě, ruce a na žebrech. Sledovala jsem kůži, zda se mi neudělají nejaké skvrny, když me to chytne, nebo cokolov, ale nic. Měla jsem už dvě obvoďačky a žádná neměla ponětí, co to může být. tento týden mi zjistili chudokrevnost plus mi otíkají dost nohy. Nepostřehla jsem nikdy, co bolest způsobí. Už mi to pěkně leze krkem a je mi z toho na nic. Když někomu vysvětluju, že mě bolí kůže, nikdo nic podobného nikdy nezaznamenal. Tak nevím. Budu vděčná za odpověď. Kristýna.

Odpověď odborníka:

Můžete být klidná, nejedná se o nic závažného. Žádné vážné onemocnění se neprojevuje stěhovavou bolestí kůže nebo pálením. V případě bolesti pod zadkem nebo bolesti nohy se může jednat o blokádu příslušného kloubu (kyčle, klouby nártu,prstů atd.). To znamená, že pohyb v kloubu je jen lehce omezen určitým směrem a to může provokovat bolest při určitém pohybu nebo i dlouhodobě. Tyto bolesti se mohou šířit různými směry.Co se týče bolesti nebo pálení kůže, tyto příznaky mohou provázet virové záněty jako chřipka apod. Může se jednat o reakci na podráždění kůže zevními činiteli. Kůže ve vlasech třeba bolí po jejich stažení do drdolu nebo copu delší dobu. Těsný oděv nebo z nepříjemného umělého materiálu může podráždit kůži. Pocit bolestí kůže může být i vlivem stereotypní pracovní zátěže nebo povětrnostních podmínek jako je průvan. A někdy je příčina těchto stavů nezjistitelná. V kůži je sposta nervových zakončení a občas mohou vyvolat nepříjemné pocity sama od sebe jakoby zkratem. Nebo je vyvolávací příčina podprahová, to jest, my si ji nevšimneme, ale naše tělo na ni reaguje. Pokud vaše potíže budou vždy jen krátkodobé, nelze s nimi nic dělat, než se s nimi smířit nebo je ignorovat. Pokud by některá z vašich bolestí trvala neúměrně dlouho, doporučoval bych rehabilitaci k odstranění bolesti. Mohou povolit zablokovaný kloub, speciálními technikami uvolnit i kůži, zlepšit její posunlivost a snížit podráždění.
Vaše otoky nohou pravděpodobně souvisí s chudokrevností, ale bolesti které popisujete ne. Blíže vám bohužel nedokážu podle vašeho popisu poradit. přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Reakce na článek Bolest kůže | Od: Hanka | 21.12.2016 03:28
Mě bolestí kůže podobně jak
je tady pacientkou
popisovano + s jinými
priznaky začala vážná
nemoc SLE pak se mi rozjela
do kloubů s neuvěřitelnou
únavou, ale ještě nyní občas
pociťují bolest, pálení kůže
kdy bolí na dotek. Také
nemáte pravdu když říkáte
že bolest vlasů způsobují
copy nošené delší dobu. Já
žádné nenosím a i silnou
bolest kůže ve vlasové části
také občas pocitiji. Měla by
jste jako lékařka poradit
krevní rozbor a ne říkat že
bolest kůže není žádná
vážná nemoc! To je totiž
problém nynějších lékařů kdy
z pacienta raději udělají
simulanta nebo ho posílají
na psychiatrii když nemohou
nic nalezt tak jako asi 2 roky
mě nežli přišli na tuto
chorobu! To říkám obecně
ne přímo na vás.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x