Bolest kyčle 3

Dobrý den, tak jsem to pomotal. Nejedná se o kyčelní kloub, nýbrž křížokyčelní tzv. SI kloub, u kterého má přítelkyně zmenšenou kloubní štěrbinu. Nevíme a doufáme, že tento problém souvisí s kratší nohou a bude tak lépe léčitelná. Myslíte, že může kratší noha způsobit tyto problémy? Bere prášky na bolest a kdyby byl způsob jak si pomoct doma, bylo by to fajn, další vyšetření chvíli potrvají a stále máme strach aby to nebylo nic vážného. Děkuji moc za odpověď a omlouvám se, že svůj dotaz takto roztahuji.

Odpověď odborníka:

I málo kratší dolní končetina má vliv na polohu a funkci pánve a oba křížokýčelní klouby. Bolesti zde být mohou, ale daleko častěji se stav projevuje ve změně postury celé pateře a změnách na meziobratlových ploténkách a meziobratlových kloubech v bederní pateři. Opakuji, vhodná podložená podpatkem obuv, vhodná rehabilitace, nácvik správného držení těla, pohybová a fyzikální léčba. Nejedná se o žádný velký problém. Nestejně dlouhou dolní končtinu má až 20 % obyvatel.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: