Bolest kycle ze dne na den

Dobry den, jiz delsi dobu mne boli kycel, bolest strili zezadu na noze az ke koleni, kycel boli v sede, pri chuzi do schodu, v noci..na rtg nic neni videt, dostala jsem Aulin na bolest. Na Dornove metode mne "vratili" zpet nekolik bederni obratlu, , bolest kycle vsak neustupuje,spis naopak, boli hned po probuzeni, Aulin nefunguje :( take mam bolest v zadech (ve stredni casti zad mne boli tak nejak "uvnitr", mam velmi prohnutou bederni oblast)..nevim presne jak bolest popsat. Otekaji nohy, ale jen od kolen dolu, mam kuzi jak sklo :( Lekar mi napsal rehabilitace a jiz zminovany Aulin. Mohu si sama zazadat o ultrazvuk? nebo jsou tyto potize standartni u nejake diagnozy?

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že i přes váš mladý věk se může jednat o kombinaci obou potíží a bolstivého pateřního bederního syndromu a počínající artrotické změny v oblasti kýčle. Mělo by být podrobné ortopedické vyšetření, rtg snímek bederní pateře a kýčelního kloubu. Po vyšetření je vhodná medikace, vhodný Artrodar i dlouhodoběji, cvičení k posílení pletence pánevního a stabilisačního svalstva bederní pateře a fyzikální léčba. Vhodná lázeňská léčba. Dále dle vyšetření a dalšího stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x