Bolest kyčlí

Mého přítele (24 let) trápí delší dobu při fyzické aktivitě nadměrné "křupání" v kyčlích, někdy i lehce bolestivé. Praktický lékař z rentgenových snímků stanovil lehčí artrotické změny na levé straně kyčle (nemá však ani 1. stupeň artrózy). Bylo mu doporučeno, aby si koupil kloubní výživu. Nic víc nám doporučeno nebylo. Chtěla bych se proto zeptat, zda se dá tento případ nějak léčit a zda je možné, že se nemoc nebude zhoršovat, popřípadě jaké léky užívat. Dále zda by měl mít nějaká omezení, protože rád sportuje, např. běh a motokros. Děkuji Vám moc za odpověď a případné jakékoliv rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Efekt kloubní výživy je nejistý, zvláště v případě , že jsou potíže způsobeny například poraněním kloubního pouzdra. Doporučuji se léčba rehabilitační např magnet či ultrazvuk a při nezlepšení stavu pak vyšetření specialistou . Někdy se provádí i arthroskopická operace - např ve FN Plzen dr Nepraš či dr Zeman

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: