Bolest lokte a dalších kloubů

Dobrý den, před týdnem jsem dobral svou 45 dní kůru aknenormin (účinná látka isotretinoin), ale asi 3 dny před koncem dobrání mě začaly pobolívat lokty a výstupky na patě (výjimečně jsem zvedal těžší břemeno, jinak jsem se těžké práci dle doporučení v letáku trpělivě vyhýbal). Ihned po dobrání jsem jako kloubní výživu nasadil Condrosulf a dnešním dnem zkusím i masáž s pomocí gelu Veral. Bolesti trvají zatím jen 10 dní, u obou patních výběžku pod kotníky téměř vymizely, u pravého lokte již většinově také (nebolí ani na omak), ale zbývá hlavně bolestivost levého lokte a snad mírně omezená hybnost). Při léčení isotretinoinem může docházet a dochází dle letáku často k různým bolestem kloubů, která souvisí s "omezováním" kloubní tekutiny, chtěl bych se proto zeptat, jak dlouho může ještě trvat, než obtíže po vysazení léku odezní, zda jsem zvolil správnou metodu léčby, případně jak jinak urychlit rekonvalescenci. Prosím i o informaci, za jak dlouho by po neúspěšné klidovém režimu a "samoléčbě" měl již vyhledat lékaře, abych problém mohl definitivně dořešit a nevznikly tak zbytečné komplikace. Předem Vám mnohokrát děkuji za Vaše cenné rady a za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. S tímto lékem ,který indikují kožní lékaři nemám žádné zkušenosti ani s jeho nežádoucími účinky. Budete se tedymuset informovat jednak u lékaře , který lék předepsal, jak často se s s tímto setkává. Pokud budou bolesti trvat pak je nutné orotpedické vyšetření, protože mohou být i z jiných důvodů

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: