Bolest lýtek

Dobrý den, je mi 22 let, 3 roky užívám HA (Jeanine,YAZ). Poslední 2 měsíce mě bolí lýtka a pod koleny, je to tupá bolest. V rodině se vyskytla 2x embolie a taktéž z otcovy strany křecové žíly u všech příbuzných. Cestuji často na dlouhé vzdálenosti autobusem/autem (cca 10 hodin) Může se jednat o žilní trombózu? Jakého lékaře bych měla popřípadě navštívit. Je potřebné nějaké doporučení? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, K! Ano, podle popisu nelze vyloučit žilní trombosu, i když potíže nelíčíte právě typicky. Velmi doporučuji návštěvu praktického lékaře, na místě je vyšetření D dimerů z krve a provedení dopplerovského ultrazvukového vyšetření žil dolních končetin. Ve vašem případě by bylo nanejvýš vhodné přemýšlet o vhodnosti užívání HA vzhledem k rodinné anamneze. Vhodné by bylo nosit kompresní punčochy a před jízdou autobusem si vzít tabletu acylpyrinu. V autobuse se pak třeba co hodinu projít uličkou nebo alespoň protahovat nohy v sedě.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x