Bolest lýtka

Mám přetrhane zevní kotníkové vazy, plnou sádru mám čtvrtý den. Dva večery po sobě mě pobolívá lýtko a k tomu v podkolení. Pod sádru nevidím, takže jiné příznaky nemohu určit. Nekouřím, neberu antikoncepci, v den prvního ošetření jsem si nasadila Anopyrin. Můžu přesto mít v noze pod sádrou trombozu? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Trombozu mít můžete, ta se bohužel může vyskytnou při znehybnění končetiny kdykoliv. Anopyrin nemá moc cenu, protože je to antitrombotikum (působí na destičky), ale jako prevence trombozy se používají léky antikoagulační (působí na srážlivé faktory) a to je bohužel rozdíl. Bolest u trombosy se udává poměrně ostrá, jako by se do lýtka "zakousl pes". Pokud bude bolest výrazná, měla byste navštívit lékaře.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: