Bolest lýtka

Mírně mi oteklo pravé lýtko a hlavně když si lehnu cítím v něm takové mírné pnutí/tlak. Lýtko i vpravo u kolene mám menší citlivost než na druhé noze jako by mi někdo píchl mírnou znecitlivující injekci. Beru 4 roky antikoncepci a po 2 roce užívání mi byl udělán test na trombocyty (tuším že se to tak jmenovalo) a vyšel mi žádné riziko. Začala jsem cvičit jogu a tak nevím jestli jsem si sval třeba jen nenatáhla. Děkuji za odpověď co by to mohlo být, k doktorovi se totiž dostanu za 2 dny.

Odpověď odborníka:

Podle popisu se asi opravdu jedná o natažený sval, trombosa je silně bolestivá a na nohu se téměř nedá došlápnout. Pokud chcete mít jistotu, že nemáte zvýšenou srážlivost krve, tak odběr trombocytů nestačí - to je odběr na destičky. Musela byste si nechat odebrat tzv. Leidenský faktor. Odběr je možný u praktického lékaře, nebo na gynekologii, nebo přímo v laboratoři, záleží, jak kde, z kterého jste regionu. Vyšetření se platí. U nás stojí okolo 1000 Kč, ale vím, že v některých laboratořích v Praze až 3000 Kč. V současné době lýtko stáhněte elastickým obinadlem a natřete nějakým gelem, např. Aulin gel

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x