Bolest lýtka

Dobrý den chtěl bych se zeptat měl jsem uraz kolene a 3týdny jsem byl na berlích pak mi v nemocnici řekli že už můžu normálně zkoušet pomale chodit s jednou berlí a bez berle.Ten den jsem byl i na ultrazvuku a lýtko jsem měl v pořádku,další den jsem zkoušel jednou berlou a poté i bez berle chodit,chödil jsem v pohodě,ale večer mě začalo bolet lýtko.Může to být tím že jsem tady 3 týdny nechodil a pak jsem tomu dal moc velkou zátěž? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

amozřejmě , že je to možné, ale není to obvyklé. Je třeba bezodkladnou lékařskou kontrolu, zvláště pokud se jedná nejen o bolest lýtka , ale i o otok lýtka s případnou teplotou pro možný výskyt hlubokého zánětu žil. Může se objevit i v mladém věku. Podle výásledku vyšetření a případného i sonografického kontrolního vyšetření další léčba. Zde je na místě opravdová pozornost k těmto potížím.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: