Bolest lýtkového svalu

Dobrý den,byl jsem včera u svého obvodního lékaře který mě posla navyšetření ultrazvukem s mým bolestivým lýtkovým svalem pr. nohy ale nic nezjistili.Lýtko pravé nohy je zhruba o 1/3 větší /nateklé/jako levá která je ok a ted jsem si vzpoměl že to má nejspíše souvislost s asi už ca 2 roky starým úrazem kdy jsem uklouzl a spadl celou vahou na pr. koleno a udělala se mi tam pod ním veliká boule,od té doby mám lýtko nateklé ale až poslední dobou mě začlo dosti bolet při nášlapu a omezuje v chůzi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v této souvislosti je třeba patrně navštívit ortopeda k zjištění příčiny otoku, ovšem pakliže jsou vyloučena další neortopedická onemocnění, např. zánět či neprůchodnost žil (pokud Vám byl proveden tzv. dopplerovský ultrazvuk žil dolních končetin a laboratorní vyšetření, což přesně ve svém příspěvku nezmiňujete).

MUDr. Mgr. Ing. Dalimil Chocholáč, Ph.D.
MUDr. Mgr. Ing. Dalimil Chocholáč, Ph.D.

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Nemocnice Letovice,
FNOL Traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: