Bolest mandlí, zalehlé uši

Dobrý den, už asi 10 let mám problémy s mandlemi. Časté záněty nosohltanu a čepy na mandlích. Angíny až asi poslední 4 roky, před 3 roky absces na mandli, 5 dní hospitalizace. Moje krční mi řekla, že mandle vytrhnout, o nějakých "vedlejších účincích" vytržení se mnou nechce polemizovat, můj názor ji nezajímá. ASLO mam v pořádku. Já se operaci zatím bráním, přijde mi to až jako poslední možnost. Nyní už 14 dní bolesti v krku, nasazen Azithromycin 500mg, nezabralo, nyní beru už 3.den Penicilin 750 mg. Celých 14 dní silná bolest v krku, zalehlé uši, bolest hlavy, bolest jedné mandle, později už celé čelisti, oka a půlky hlavy. Čepy jsem si vymačkala, zkusila Tantum verde, Bactoral, kloktat šalvěj, nyní zkouším stříkat Streptokill (šíleně mě to pokaždé štípe). Krk mám strašně rudý, loupe mě v uších, zaléhají mi, bolí hlava, jsem unavená. Už fakt nevím, co mám vyzkoušet :-( Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Operaci mandlí dnes lékaři doporučují spíše v krajním případě, kdy již vyčerpali veškerou léčbu, nicméně konečné rozhodnutí je vždy na pacientovi. Asi bych vám operaci též doporučila, ale zkuste ještě Wobenzym, vysoké dávky vit. C 500 mg/d.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: