Bolest močové trubice

Dobrý den, 11 měsíců (poslední 2 je to už nesnesitelné) mě silně pálí a bolí močová trubice, ne při močení, ale stále. Problém s močením nemám. Vyš. na bakterie a sex. přenosné choroby negativní, moč čistá. Gynekologicky v pořádku. Při cystoskopii a uretroskopii zjištěno, že sliznice močového měchýře je bez patologií a sliznice močové trubice je fialová a nateklá. Urolog mi na to napsal Nolicin na 3 měsíce ("na zklidnění"), ale já na něj měla v minulosti alergii. Teď se léčím na boreliózu (Minocyklin, Azitromycin) a Nolicin mám začít brát až po dobrání současných atb (ty mám ovšem na půl roku). Mám hrozné bolesti, nemůžu spát, jíst, chodit ven, nic. Můj dotaz: jak močovou trubici zklidnit? Bylo by možné brát k současně užívaným atb místo Nolicinu Nitrofurantoin nebo Ofloxacin dlouhodobě - na zklidnění? Můj OL nevěděl, s urologem se domluvit již nedá. Teď čekám na termín do ambulance bolesti, ale jdu tam až za měsíc a je to opravdu nesnesitelná bolest - jako by moje močová trubice hořela. Děkuji za odpověď. Vaše čtenářka Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo. Vámi popsané příznaky pro infekci močových cest nesvědčí- a vylučuje to i negativní močový nález. Ale fialová a oteklá sliznice může svědčit pro alergickoureakci na Minocyklin nebo Azitromycin. Proto se poraďte ze svým neurologem, zda Vám nesníží dávky Minocyklinu nebo jinak upraví léčbu. Od bolesti užívejte Algifen (je dostupný jen na lékařský předpis). Nolicin je u vás bezpředmětný- příčinu nevyřeší.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: